اپتیمم سازی غنی سازی آرتمیا ارومیانا و آرتمیا فرانسیسکانا با روغن کلزا با …
۱-۲-۶-۱- تکنیک های غنی سازی آرتمیا………………………………………………..۱۱
۱-۲-۶-۱- ۱- تکنیک غنی سازی انگلیسی……………………………………………..۱۱
۱-۲-۶-۱-۲- تکنیک غنی سازی ژاپنی………………………………………………..۱۲
۱-۲-۶-۱-۳- تکنیک غنی سازی فرانسوی……………………………………………..۱۲
۱-۲-۶-۱-۴- تکنیک غنی سازی بلژیکی……………………………………………….۱۳
۱-۲-۶-۲- اهمیت غنی سازی…………………………………………………………..۱۴
۱-۲-۶-۳- معایب غنی سازی……………………………………………………………۱۴
۱-۲-۶-۴- عوامل موثر بر میزان استفاده از ماده غنی سازی…………………………………۱۵
۱-۲-۶-۵- اساس غنی سازی خوب……………………………………………………..۱۵
۱-۲-۶-۶- انواع رژیم های غذایی برای غنی سازی اسیدهای چرب آرتمیا ……………………۱۶
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت fotka.ir مراجعه نمایید. |
۱-۲-۶-۶- ۱- غنی سازی با امولسیون چربی و اسیدهای چرب……………………………۱۷
۱-۲-۶-۶- ۲- فسفولیپیدها………………………………………………………….۱۷
۱-۲-۶-۶- ۳- ویتامین ها……………………………………………………………۱۷
عنوان صفحه
۱-۲-۷- عوامل موثر در ترکیب اسیدهای چرب ناپلیوس آرتمیا…………………………………۱۸
۱-۲-۷-۱- ژنتیک……………………………………………………………………..۱۸
۱-۲-۷-۲- عوامل محیطی (اختلافات تغذیه ای والدین) ……………………………………۱۹
۱-۲-۸- فرضیه های تحقیق……………………………………………………………….۲۰
۱-۲-۹- اهداف تحقیق……………………………………………………………………۲۱
فصل دوم: مروری بر منابع
۲-پیشینه تحقیق……………………………………………………………………………..۲۳
۲-۱- تاریخچه غنی سازی با اسیدهای چرب……………………………………………………۲۳
۲-۲- دلایل غنی سازی با اسیدهای چرب……………………………………………………..۲۳
۲-۳- غنی سازی اسیدهای چرب ضروری در ناپلیوس آرتمیا……………………………………..۲۴
۲-۴- مروری بر مطالعات گذشته……………………………………………………………..۲۶
فصل سوم: مواد و روش ها
۳- مواد و روش ها…………………………………………………………………………….۳۵
۳-۱- مواد و وسایل استفاده شده……………………………………………………………..۳۵
۳-۱-۱- مواد مصرفی……………………………………………………………………..۳۵
۳-۱-۲- مواد غیر مصرفی………………………………………………………………….۳۵
۳-۲- تهیه سیست آرتمیا و ضدعفونی آن………………………………………………………۳۶
۳-۳- آماده سازی ظروف (زوگ های) غنی سازی……………………………………………….۳۶
۳-۴- تخم گشایی سیست آرتمیا……………………………………………………………..۳۷
۳-۵- جداسازی و شمارش لارو ها…………………………………………………………….۳۸
۳-۶- غنی سازی ناپلیوس ها…………………………………………………………………۳۹
۳-۷- تهیه محلول غنی سازی………………………………………………………………..۴۰
۳-۸- نمونه برداری برای محاسبه میزان بقا و طول کل…………………………………………..۴۱
۳-۹- نمونه برداری برای تعیین میزان اسیدهای چرب……………………………………………۴۳
۳-۱۰- استخراج اسیدچرب…………………………………………………………………..۴۳
۳-۱۱- آنالیز آماری…………………………………………………………………………۴۵
فصل چهارم: نتایج
۴-نتایج………………………………………………………………………………………۴۷
عنوان صفحه
۴-۱- تغییرات میزان طول کل و درصد بقا در دو گونه آرتمیا فرانسیسکانا و آرتمیا ارومیانا با تراکم های متفاوت ناپلی و غلظت های مختلف روغن کلزا در ۵ زمان متفاوت………………………………….۴۷
۴-۲- ترکیب اسیدهای چرب ناپلیوس آرتمیا فرانسیسکانا و آرتمیا ارومیانا پیش از غنی سازی…………۵۲
۴-۳- اسیدهای چرب LA، ALA و ARA دو گونه آرتمیا فرانسیسکانا و آرتمیا ارومیانا با تراکم های متفاوت ناپلی و غلظت های مختلف روغن کلزا در ۵ زمان متفاوت………………………………….۵۳
۴-۴- میزان اسیدهای چرب EPA و DHA دو گونه آرتمیا فرانسیسکانا و آرتمیا ارومیانا با تراکم های متفاوت ناپلی و غلظت های مختلف روغن کلزا در ۵ زمان متفاوت………………………………….۵۸
۴-۵- میزان PUFA، PUFA(n-6) و PUFA(n-3) دو گونه آرتمیا فرانسیسکانا و آرتمیا ارومیانا با تراکم های متفاوت ناپلی و غلظت های مختلف روغن کلزا در ۵ زمان متفاوت…………………………….۶۳
۴-۶- میزان SFA، MUFAو TFA دو گونه آرتمیا فرانسیسکانا و آرتمیا ارومیانا با تراکم های متفاوت ناپلی و غلظت های مختلف روغن کلزا در ۵ زمان متفاوت…………………………………………۶۸
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
۵-بحث و نتیجه گیری…………………………………………………………………………۷۵
۵-۱- تاثیر غنی سازی با روغن کلزا بر طول کل و درصد بقا آرتمیا فرانسیسکانا و آرتمیا ارومیانا……….۷۵
۵-۲- ترکیب اسیدهای چرب مورد مطالعه در ناپلیوس آرتمیا فرانسیسکانا و آرتمیا ارومیانا پیش از غنی سازی……………………………………………………………………………………..۷۷
۵-۳- تاثیر غنی سازی با روغن کلزا بر میزان ARA، EPA و DHAآرتمیا فرانسیسکانا و آرتمیا ارومیانا…………………………………………………………………………………….۷۷
۵-۴- تاثیر غنی سازی با روغن کلزا بر میزان LA و ALAآرتمیا فرانسیسکانا و آرتمیا ارومیانا…………………………………………………………………………………….۸۱
۵-۵- تاثیر غنی سازی با روغن کلزا بر میزان PUFA کل ، PUFA (n-6) و PUFA (n-3) درناپلی آرتمیا فرانسیسکانا و آرتمیا ارومیانا…………………………………………………………….۸۴
۵-۶- تاثیر غنی سازی با روغن کلزا بر میزان SFA، MUFAو TFA آرتمیا فرانسیسکانا و آرتمیا ارومیانا…………………………………………………………………………………….۸۶
۵-۷- مقایسه تیمارهای مختلف آرتمیا فرانسیسکانا و آرتمیا ارومیانا به منظور انتخاب بهترین تیمار در هر گونه………………………………………………………………………………………۸۷
۵-۸- مقایسه بهترین تیمارهای آرتمیا فرانسیسکانا و آرتمیا ارومیانا………………………………..۸۸
۵-۹- نتیجه گیری کلی……………………………………………………………………..۸۹
۵-۱۰- پیشنهادات………………………………………………………………………….۹۰
منابع………………………………………………………………………………………..۹۳
فهرست جداول
عنوان صفحه
جدول ۴-۱- طول کل و درصد بقا در آرتمیا فرانسیسکانا با تراکم های متفاوت ناپلی و غلظت های مختلف روغن کلزا در ۵ زمان متفاوت (میانگین ± انحراف از معیار)………………………………………………………..۴۸
جدول ۴-۲- طول کل و درصد بقا در آرتمیا ارومیانا با تراکم های متفاوت ناپلی و غلظت های مختلف روغن کلزا در ۵ زمان متفاوت (میانگین ± انحراف از معیار) …………………………………………………………۵۰
جدول۴-۳- پروفیل اسیدهای چرب در ناپلیوس آرتمیا فرانسیسکانا و آرتمیا ارومیانا پیش از غنی سازی…………………………………………………………………………………………….۵۲
جدول ۴-۴- میزان اسیدهای چرب LA، ALA و ARA (میلی گرم در گرم نمونه تر ناپلی) در آرتمیا فرانسیسکانا با تراکم های متفاوت ناپلی و غلظت های مختلف روغن کلزا در ۵ زمان متفاوت (میانگین ± انحراف از معیار) …………………………………………………………………………………………..۵۳
جدول ۴-۵- میزان اسیدهای چرب LA، ALA و ARA (میلی گرم در گرم نمونه تر ناپلی) در آرتمیا ارومیانا با تراکم های متفاوت ناپلی و غلظت های مختلف روغن کلزا در ۵ زمان متفاوت (میانگین ± انحراف از معیار)…………………………………………………………………………………………….۵۶
جدول ۴-۶- میزان اسیدهای چرب EPA و DHA (میلی گرم در گرم نمونه تر ناپلی) در آرتمیا فرانسیسکانا با تراکم های متفاوت ناپلی و غلظت های مختلف روغن کلزا در ۵ زمان متفاوت (میانگین ± انحراف از معیار)……..۵۸
جدول ۴-۷- میزان اسیدهای چرب EPA و DHA (میلی گرم در گرم نمونه تر ناپلی) در آرتمیا ارومیانا با تراکم های متفاوت ناپلی و غلظت های مختلف روغن کلزا در ۵ زمان متفاوت (میانگین ± انحراف از معیار)…………..۶۰
جدول ۴-۸- میزان اسیدهای چرب PUFA، PUFA(n-6) و PUFA(n-3) ( (میلی گرم در گرم نمونه تر ناپلی) در آرتمیا فرانسیسکانا با تراکم های متفاوت ناپلی و غلظت های مختلف روغن کلزا در ۵ زمان متفاوت (میانگین ± انحراف از معیار) …………………………………………………………………………………. ۶۳
جدول ۴-۹- میزان اسیدهای چرب PUFA، (n-6)PUFA و (n-3) PUFA (میلی گرم در گرم نمونه تر) در آرتمیا ارومیانا با تراکم های متفاوت ناپلی و غلظت های مختلف روغن کلزا در ۵ زمان متفاوت (میانگین ± انحراف از معیار) ………………………………………………………………………………………….. ۶۵
عنوان صفحه
جدول ۴-۱۰- – میزان اسیدهای چرب SFA، MUFA و TFA (میلی گرم در گرم نمونه تر ناپلی) در آرتمیا فرانسیسکانا با تراکم های متفاوت ناپلی و غلظت های مختلف روغن کلزا در ۵ زمان متفاوت (میانگین ± انحراف از معیار) …………………………………………………………………………………………….۶۸
جدول ۴-۱۱- میزان اسیدهای چرب SFA، MUFA و TFA (میلی گرم در گرم نمونه تر ناپلی) در آرتمیا ارومیانا با تراکم های متفاوت ناپلی و غلظت های مختلف روغن کلزا در ۵ زمان متفاوت (میانگین ± انحراف از معیار) …. ۷۱
فهرست اشکال
عنوان صفحه
شکل ۱-۱: طرح شماتیک استفاده از آرتمیا در نقش یک حامل(Van Stappen, 1996)……………………..۱۰
شکل ۳-۱٫ تخم گشایی سیست آرتمیا در زوگ های ۷ لیتری………………………………………………..۳۸
شکل ۳-۲٫ جداسازی ناپلیوس ها از سیست ها و پوسته ها……………………………………………………۳۹
شکل ۳-۳٫ غنی سازی ناپلیوس ها با بهره گرفتن از امولسیون…………………………………………………….۴۰
شکل ۳-۴٫ شمارش ناپلیوس ها به منظور محاسبه درصد بقا………………………………………………….۴۲
شکل ۳-۵٫ کشیدن طول کل ناپلیوس ها با استریومیکروسکوپ ………………………………………………۴۲
شکل ۳-۶٫ نمونه برداری ناپلی برای اندازه گیری میزان اسیدهای چرب……………………………………….۴۳
شکل ۳-۷٫ دستگاه GC برای تعیین میزان اسیدهای چرب…………………………………………………..۴۵
ضمائم
عنوان صفحه
ضمیمه ۱- مقایسه بهترین تیمارهای آرتمیا فرانسیسکانا از لحاظ طول کل و درصد بقا و میزان اسیدهای چرب………………………………………………………………………………………………………۱
ضمیمه ۲- مقایسه بهترین تیمارهای آرتمیا ارومیانا از لحاظ طول کل و درصد بقا و میزان اسیدهای چرب………………………………………………………………………………………………………۲
ضمیمه ۳- مقایسه بهترین تیمارهای دو گونه آرتمیا فرانسیسکانا و آرتمیا ارومیانا از لحاظ طول کل و درصد بقا و میزان اسیدهای چرب………………………………………………………………………………………۳
چکیده:
تحقیق حاضر با هدف سازی غنی سازی آرتمیا ارومیانا و آرتمیا فرانسیسکانا با روغن کلزا با تاکید بر میزان رشد، بقا و پروفیل اسیدهای چرب ناپلی انجام پذیرفت. این تحقیق در قالب ۱۸ گروه آزمایشی در هر دو گونه انجام گرفت. این دو گونه در تراکم های ۵۰۰۰۰، ۱۰۰۰۰۰ و ۲۰۰۰۰۰ ناپلی در لیتر با غلظت های ۱/۰، ۲/۰ و ۳/۰ گرم در لیتر روغن کلزا در دمای ۱±۲۸ درجه سانتیگراد و شوری ۳۵ گرم در لیتر به مدت ۱۸ ساعت غنی سازی شدند. داده ها با بهره گرفتن از روش آنالیز واریانس دوطرفه (Multivariate) یا tIndependent samples T-tes و آزمون دانکن مورد ارزیابی قرار گرفتند. در تمام بررسی ها، سطح معنی دار بودن آزمون ها ۰۵/۰> P نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که غنی سازی با روغن کلزا تاثیر معنی داری بر روی رشد، بقا و افزایش اسیدهای چرب ۱۸ کربنه دارد (۰۵/۰>P). با افزایش مدت زمان غنی سازی در تیمارهای مختلف هر دو گونه، طول کل افزایش و درصد بقا کاهش یافت (۰۵/۰>P). میزان DHA و EPA و ARA در تیمارهای مختلف هر دو گونه با افزایش مدت زمان غنی سازی به طور معنی داری تحت تاثیر قرار نگرفتند (۰۵/۰<P). میزان LA، PUFA،PUFA (n-6)، PUFA(n-3)، SFA، MUFA و TFA در هر دو گونه به طور معنی داری افزایش یافتند (۰۵/۰>P) اما میزان ALA در اکثر تیمارهای آرتمیا ارومیانا نسبت به تیمار شاهد کاهش یافت اما در آرتمیا فرانسیسکانا افزایش آن در بعضی از تیمارها نسبت به شاهد مشاهده شد (۰۵/۰>P). با توجه به یافته های تحقیق آرتمیا ارومیانا در تراکم ۱۰۰۰۰۰ ناپلی در لیتر با غلظت ۳/۰ گرم در لیتر روغن کلزا به مدت ۱۸ ساعت غنی سازی بهترین تیمار می باشد که این تیمار دارای حداکثر مقادیر اسیدهای چرب ALA، PUFA، PUFA(n-3)، SFA و TFA نسبت به بهترین تیمار گونه فرانسیسکانا است (۰۵/۰>P). اگرچه از لحاظ میزان اسیدهای چرب LA،EPA ، DHA، PUFA (n-6) و MUFA نسبت به گونه فرانسیسکانا مقادیر کمتری دارد ولی اختلاف معنی دار ندارد (۰۵/۰<P).
کلمات کلیدی: آرتمیا ارومیانا، آرتمیا فرانسیسکانا، روغن کلزا، غنی سازی، رشد، بقا و پروفیل اسیدهای چرب ناپلی
فصل اول:
مقدمه و کلیات
-
مقدمه
یکی از مشکلات موجود در پرورش ماهیان، پرورش مراحل اولیه یا نوزادی آن ها است که دارای رشد بطئی همراه با تلفات بالا می باشد (Girri et al., 2002). در پرورش لارو آبزیان اصلی ترین مسئله، تامین غذایی مناسب با کیفیت بالاست که به راحتی توسط لارو آن ها پذیرفته و هضم شود (Kim et al., 1996). منابع عمده انرژی متابولیک در طول مراحل جنینی و لاروی قبل از تغذیه فعال در ماهیان، چربی ها و اسیدهای آمینه می باشند. در زمان تخم گشایی، لارو دارای کیسه زرده، مقادیر بالایی از این منابع انرژی را دارد اما میزان آن ها در طول مرحله تغذیه درونی کاهش می یابند (Evans et al., 2000)، بنابراین لارو با تغذیه آغازین، به غذای زنده ای نیاز دارد که به اندازه کافی این منابع انرژی را دارا باشد.
به دلیل متناسب نبودن اندازه دهان لارو بسیاری از ماهیان دریایی و برخی از ماهیان آب شیرین با ذرات غذای مصنوعی و عدم تامین نیازهای غذایی لاروها توسط این نوع مواد
- ۹۹/۰۹/۰۴